top of page

Fan Group

Public·12 members
Jose Nelson
Jose Nelson

Vsa Velika In Majhna Bitja


Slavna TV priredba klasičnih spominov Jamesa Herriota o veterinarju iz Yorkshira, Vsa bitja, velika in majhna se z drugo sezono vrača in vsi govorijo le o tem! V seriji iz leta 2020 je ena izmed britanskih dram naletela na izjemne kritike, ki so na 5. kanalu podrle vse rekorde britanske gledanosti. Navdušeni smo, da je druga sezona 2021, ki je bila pred kratkim premierno predstavljena v Združenem kraljestvu, že uspešna in je prejela odlične ocene! Britanski televizijski kritiki ga imenujejo pomirjujoča skodelica jorkširskega čaja in prepotreben televizijski tonik, medtem ko drvimo k življenju po pandemiji. Druga sezona serije Vsa bitja, velika in majhna bo premierno predvajana od 12. novembra dalje izključno na programu Epic Drama, ob petkih ob 20.15. Gledalci lahko pričakujejo še več čudovitih zgodb z Dalesov z značilnim kmečkim ansamblom, živalmi ter meščani, ki so živeli v Yorkshireu v tridesetih letih prejšnjega stoletja.
Vsa velika in majhna bitja


Download: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fmiimms.com%2F2uihzy&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw1cEnGn4RSoFyE3b26TZB7IV drugi sezoni serije se bo vrnil tudi Matthew Lewis (filmi o Harryju Potterju, Ripper Street) kot Hugh Hulton, ki se po nekaj časa v tujini in po nenadnem koncu zveze s Helen Alderson vrača v Darrowby. Cleo Sylvestre (Zdravniki) se vrača v vlogi gospe Chapman, ki so jo gledalci nazadnje videli v posebni božični epizodi, ko je Chapmanova psička Suzie skotila veliko leglo mladičev. Kriss Dosanjh (Zdravniki, Ulica Coronation) se v serijo vrača tudi kot George Pandhi, tekmec veterinarske klinike Skeldale House za zvestobo meščanov in njihovih ljubih živali. Vsa bitja, velika in majhna je brezčasna klasika, ki jo različne generacije še vedno obožujejo. Izvirna serija iz hiše BBC, ki temelji na knjigah Jamesa Herriota, se je med letoma 1978 in 1990 predvajala v 90 epizodah. Po vsem svetu je bilo prodanih več kot 60 milijonov izvodov knjige, ki je postala pravi kulturni fenomen. S poudarkom na skupnosti in njenem pomenu za naše življenje, sta Herriotov svet in duh nujno potreben protistrup za izzive sodobnosti, ki nas vse spominja, naša pripadnost skupnosti pomeni, da smo del nečesa večjega od nas samih.


Pripravite kokice! Serija Vsa bitja, velika in majhna se v novembru letos vrača na program Epic Drama s popolnoma novo sezono. Nedavna premiera tretjega nadaljevanja serije je v Združenem kraljestvu prejela sijajne kritike oboževalcev, ki so jo na družbenih omrežjih opisali kot nežno, smešno in izvirno TV serijo , prijetno in sproščujočo, popolno veselje in topel eskapizem v našem turbulentnem svetu. Zatorej si nadenite vam ljube puloverje iz zimskega dela omare, sezujte copate, se pokrijte ter uživajte v novih delih serije Vsa bitja, velika in majhna, ki bo premierno predvajana po Srednji in Vzhodni Evropi, in sicer vsak ponedeljek ob 21. uri od 7. novembra, samo na programu kanala Epic Drama.


Spomini Jamesa Herriota, podeželskega veterinarja iz Yorkshira, ki so postali klasika, zdaj kot nova, nostalgično zabavna priredba ikonske britanske drame. Vsa bitja, velika in majhna bo premierno na sporedu kanala Epic Drama od nedelje, 1. novembra, ob 18.45. Izjemno hvaljena serija v sedmih delih, ki so jo v Veliki Britaniji nedavno začeli prikazovati na programu Channel 5, je postala najbolj gledana britanska drama in najvišje ocenjena oddaja tega leta.


Začetek predvajanja očarljive nove serije sovpada s 50. obletnico prvotne objave teh zelo priljubljenih knjig iz leta 1970. Od prve izdaje spominov Jamesa Herriota je bilo prodano več kot 60 milijonov izvodov, ki so skoraj pol stoletja navduševali generacije ljubiteljev živali po vsem svetu. Vendar to ni prvič, da so po romanih posneli televizijsko serijo. Od leta 1978 do 1990 so na BBC predvajali klasično različico, v kateri so igrali Robert Hardy, Christopher Timothy, Peter Davison in Lynda Bellingham. Po romanih Vsa bitja, velika in majhna pa je leta 1975 bil posnet tudi film, v katerem je nastopil tudi Anthony Hopkins.


Očarljiva, zabavna in presunljiva, nova TV-priredba spominov Vsa bitja, velika in majhna, ki bo premierno prikazana na kanalu Epic Drama to nedeljo, 1. novembra, ob 18.45, je ganljiva zgodba o odločnosti, ljubezni in prijateljstvu, nastala na podlagi del enega od najbolj priljubljenih britanskih pisateljev.


V pogovoru za medije je Nicholas Ralph javnosti zaupal nekaj zanimivih podatkov o vlogi dr. Jamesa Herriota, o delu s soigralci, o tem, kako se mu zdi, da je nogomet podoben filmski igri, in še mnogo več. Kdo je torej skromni in očarljivi igralec na čelu nadaljevanke Vsa bitja, majhna in velika, ki jo ob torkovih večerih z veseljem spremljajo tudi slovenski gledalci?


Toda ko je začel snemati, je, kot pravi, našel nekaj zelo podobnega. Na koncu oddaje ali filma običajno vidimo dolge sezname imen ljudi, ki so sodelovali pri ustvarjanju, vendar tega ne ceniš zares, dokler dejansko nisi na prizorišču snemanja in ne vidiš ogromne operacije in števila ljudi, ki so potrebni za snemanje nečesa, kot je recimo nadaljevanka Vsa bitja, majhna in velika, ali filma.


Vsa bitja, velika in majhna bo premierno na sporedu kanala Epic Drama od nedelje, 1. novembra, ob 18.45. Izjemno hvaljena serija v sedmih delih, ki so jo v Veliki Britaniji nedavno začeli prikazovati na programu Channel 5, je postala najbolj gledana britanska drama in najvišje ocenjena oddaja tega leta.


Začetek predvajanja očarljive nove serije sovpada s 50. obletnico prvotne objave teh zelo priljubljenih knjig iz leta 1970. Od prve izdaje spominov Jamesa Herriota je bilo prodano več kot 60 milijonov izvodov, ki so skoraj pol stoletja navduševali generacije ljubiteljev živali po vsem svetu. Vendar to ni prvič, da so po romanih posneli televizijsko serijo. Od leta 1978 do 1990 so na BBC predvajali klasično različico, v kateri so igrali Robert Hardy, Christopher Timothy, Peter Davison in Lynda Bellingham. Po romanih Vsa bitja, velika in majhna pa je leta 1975 bil posnet tudi film, v katerem je nastopil tudi Anthony Hopkins.


Ponovni zagon očarljive oddaje Vsa bitja velika in majhna je bil hit uspešnice za Channel 5, zato ni bilo presenečenje, ko je bila serija ponovno uvedena v drugo sezono novembra 2020. Kdaj se bo torej oddaja vrnila? Poiščite vse, kar do zdaj vemo ...


Oddaja temelji na knjigah Jamesa Wighta AKA Jamesa Herriota, ki je umrl leta 1995. Njegova otroka Jim in Rosie sta se o oddaji odprla in povedala za C5: 'Zdelo se nam je, da je serija enega od vseh velikih bitij velika in majhna odlična. Bila je neizmerno prijetna priredba očetovih knjig, zelo profesionalno zaigrana in producirana ter popolnoma zvesta 'Herriotovemu etosu'.


Na TV Slovenija že nekaj časa predvajajo drugo sezono angleške nadaljevanke Vsa bitja, majhna in velika, posneto po resnični biografski zgodbi (po imenih pa nekoliko spremenjenih) veterinarja Jamesa Herriota. Slednji je namreč v mladosti po koncu študija veterine odpotoval iz Glasgowa in se naselil v Yorkshiru pri veterinarskem mojstru in njegovem mlajšem bratu, le ta pa je vrgel svoje oči na bogato Margot Sebright Saunders, ki rada jezdi konje.


Tudi televizijski seriji Vsa bitja, velika in majhna (All Creatures Great and Small), ki temeljita na njegovih delih (BBC-jeva istoimenska televizijska serija, ki je imela 90 epizod in istoimenska UK Channel 5 serija iz 2020) sta bili zelo uspešni. Poleg izdanih knjig je bilo posnetih več televizijskih in filmskih priredb Wightovih knjig, vključno s filmom iz leta 1975 z istim naslovom.[2]


Marsikatero našo stranko skrbi, kako bo naslednje leto (delamo v glavnem z malimi in srednjimi podjetji). Torej: jedro trdne neodvisne demokratične države, ki je robustna na krize, je v malih in srednje velikih podjetjih (SME, pač majhna gospodarstva in družinska podjetja). In pomeni, da je treba paziti na neprekinjeno dinamiko gospodarskega ekosistema. Podobno kot gozd, kjer vidimo lepa in močna drevesa, ampak ta nebi uspevala, če jih nebi podpiralo tisoče drugih živih bitij. Tako je s podjetji, ta majhna bitja v ekonomiji se imenujejo z angleško kratico SME (mala in srednje velika podjetja). Če ne verjamete, poglejte sosednjo Avstrijo in Švico. Njihova stabilna demokracija temelji na družinskih firmah, ki so mnoge stare desetletja ali celo več kot stoletje. In si tudi lažje privoščijo zaprtja, saj imajo podjetja več rezerv in prihrankov. Več o tem, kaj SME je, lahko najdete na tej povezavi: "SMEs are the engine of the European economy. They drive job creation and economic growth and ensure social stability." _policy/sources/conferences/state-aid/sme/smedefinitionguide_en.pdf


Za majhna podjetja pa je najpomembnejši finančni tok. Majhna podjetja so leta in leta vlagala v privabljanje strank in v kupce na recimo neko lokacijo ali vedenjsko navado in te vezi se z zapiranji trgajo. Pretrga se tudi finančna konstrukcija, ostane kredit v recimo opremo ali v zaloge materiala, na zalogi ostane sezonska roba, blagu poteče rok itd. Lahkotnost vsakokratnega zapiranja družbe je nevarna, ker posega v samo kapitalsko stabilnost oz. v njeno razpršeno dinamiko menjave denarja in dobrin. Če mnogo podjetij propade, vse to niso samo osebne družinske stiske, ampak družbena škoda, ki slabi celotno družbo (namesto bogati), saj se uničujejo mikro trgi. Ti mikro trgi so ogromna navidezna vrednost, v katere je bilo vloženo veliko dela in denarja. To je kot blagovna znamka - ali kupec pomisli, kam bo šel s prijateljem na kavico, ali pa ne pomisli več (če banaliziram nepriznan nacionalni šport št. 1 za lažjo predstavo). Če se potrošnik torej ne spomni več, je ta ponudnik kave izgubil celoten bodoči prihodek z naslova tega kupca. Seveda država tudi davke. Poleg tega bo moral najti novega kupca, kar bo dodaten strošek. To je vrednost neprekinjenih nakupovalnih navad, se pravi bodoča vrednost kupca (Long term value of customer). In je pomemben poslovni kazalnik oz. KPI, ki ga mnogi ne računamo, ampak ga nekako podzavestno upoštevamo, da za stalno stranko se izplača potruditi, saj bo prišla zagotovo ponovno. Stalna stranka tudi nekako pričakuje posebno obravnavo oz. storitev z osebno noto, tudi če je pogovor, se pravi obstaja emocionalna povezava s ponudnikom, ki ni vzpostavljena pri enkratni potrošnji. In to je finančno nemerljiv kapital, ki daje podjetju vzvod za poslovanje in tudi varnost. Na kratko o KPI-jih če koga zanima marketing na -metrics-business-owners-should-capture-to-preserve-future-value/. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page